Filformater

Vi læser korrektur på Word-, InDesign- og PDF-dokumenter.

Vælg helst Word eller InDesign – for det bedste slutresultat

Vi anbefaler, at du sender teksten til os i enten Word- eller InDesign-udgave, da vi så kan rette direkte i teksten og indsætte forklaringer og forbedringsforslag. Det giver dig minimalt efterarbejde og muligheden for, at du stadig kan se hver eneste rettelse, hvis du ønsker det.

PDF

Hvis teksten er i PDF-format, laver vi som udgangspunkt så få rettelser som muligt, fordi vi ikke kan rette direkte i teksten. Det vil sige, at vi kun retter deciderede fejl. Vi kommer ikke med forbedringsforslag til uheldige formuleringer, og vi ensretter heller ikke stavemåder fra gang til gang, men sørger bare for konsekvens i det enkelte dokument. Når du får filen retur, skal du selv manuelt indføre de enkelte rettelser. Vær opmærksom på, at der er en risiko for at indføre fejl i denne arbejdsgang, hvis der ikke er afsat tid til det, inden teksten skal i trykken.

Filudveksling

Når du vil sende en fil til os, så vedhæft den gerne i en mail. Hvis din fil fylder meget, kan du f.eks. sende den via WeTransfer. Alternativt kan du få loginoplysninger til vores FTP. Skriv eller ring, hvis du er i tvivl – så skal vi nok guide dig.

Det praktiske

Læs mere om, hvordan du sender og modtager tekster i de forskellige formater, her: